NU.nl

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Een boer is woensdagavond bij de blokkade op de A37 met zijn tractor ingereden op een politieauto. De 23-jarige man uit Drenthe zit vast en wordt verdacht van poging tot doodslag, meldt de politie donderdagmiddag. Zijn rijbewijs is ingenomen.
  2. De politie heeft donderdagmiddag een amber alert verstuurd voor de vermissing van een dertienjarig meisje met de naam Marley uit Lelystad. Met een amber alert doet de politie een oproep om naar haar uit te kijken, omdat ze mogelijk in levensgevaar is.
  3. Het kabinet wil een eind maken aan de langlopende problemen bij de Landelijke Eenheid (LE) van de politie. De LE wordt opgesplitst in twee eenheden, naar advies van de veelbesproken commissie-Schneiders. Een deel van de politietop moet opstappen. Volgens de commissie is het "onvermijdelijk dat er leidinggevenden zijn die niet meewillen of meekunnen in de cultuuromslag".
  4. De vijf vrouwelijke Syriëgangers die door Nederland zijn opgehaald uit een vluchtelingenkamp in Syrië blijven vastzitten in afwachting van de verdere behandeling van hun strafzaak. Dat bleek donderdag uit een tweede niet-inhoudelijke zitting bij de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam.
  5. De complotdenkers Wouter R. en Joost K. zijn donderdag veroordeeld tot celstraffen voor onder meer opruiing, bedreiging en smaad. Ze hadden onder meer (doods)bedreigingen geuit aan het adres van premier Mark Rutte, RIVM-directeur Jaap van Dissel, minister Hugo de Jonge en een huisarts in Bodegraven.